Jul 29, 2011

dah lama menyepi

assalamualaikum...
bismillahirrahmanirrahim..
hi3,.. kalian bleh cam x saper yang post entry kali ni???
cam erk??
ok.. kalau cam.. alhamdulillah..
hrmm..
sajer jer ni... rindu sesangat kt GGM ni
effect betolla cuti 4 bulan lebih ni..
mesti naik cuti ni masing2 dh malu nk bertegur saper kan...
( iya2 jer GGM ni..xpernah kenal malu..)
ok3...
sebenarnya.. ni nk share cikit..
esoknya.. i n cik su nk bakar2 ayam kt pantai.. hrmmmm... sedapnya
nak join???.. kalian datang lah yer ke umh kami...
kik3...
jangan jelez..
n 1 lagi nk annouce sini..
eheeeeeeemmmmmmm... patut ka??,..
xpa lah.. gtau benda lain jer erk....
bukak cuti ni,, nanti jemput2lah ke ke rumah k.syu n b..
kami nk buat rumah terbuka nanti
( jamuan hari raya )
-tau kat b kna nih-..
PASRAH..
ok lah...

mizz u oll so much.. 
muah8..
~ kak sushu~

Jun 9, 2011

RinDu SeRinDu RinDunYe~~

asalamualaikum..

hye sume...
dah lme x jengah blog kesayangan kami sume ni..
sibuk ckit la..
huhu...
konon nye la..hahhaa

tujuuan entry ni sbb nk bgtahu korg sume yg sy rindu kan mereka yg lain!!
rindu sgt...
dah sbulan lebih x jumpa..
gurau2..
makan sme2...
hurmmm....
rindu nye!!!
ape2 pun..
sy slalu doa ukhuwah kami x kan terjejas apabila berpisah kediaman sem dpan..
amiin!!

syg kak shu..
syg kak nana..
syg bihah..
syg mox...
syg c'da...
syg atien..
syg c'leh..
syg c'sue..



SAYANG SUME!!

lots of love::
mar_comey

May 15, 2011

LaiN PaDanG, LaiN RumPuTnYa~

assalamualaikum w.b.t

hye..
hurmm...
owg tahu blog ni utk kita b'9 kongsi pengalaman bersame kan...
tapi...
kalu owg nak share smthing, leh kan...
mcm ni...

aku baru pas terbace 1 blog ni...
ok, dia cte pasal fesyen bertudung skrg yg pelbagai...
yeah, we all already knew bout dat fashion kan..
yg selendang pelbagai bntuk n name...
yg pendek, yg panjg...
pastu yg pasal sanggul palsu tu...
ok, kita sume kat cni sedia maklum kan...
blog dia ni mngutuk sume tu!!
siap kuar pelbagai hadis pasal tutup aurat....
aku x kesa bab2 ni sume..
aku terima sbb dah byk kan org mngtakan tentang fesyen skrg...
tapi dia ni sgt2 melampau!!!
sgt2 sakit ati bila bce..
kutuk kaum sndiri!!!
lg teruk kalu dia ni seISLAM...
leh lak dia kuar ayat biase..
lebih kurang la mcm ni..
"LEBIH BAIK X YAH PAKAI TUDUNG"
"TAK PAKAI TUDUNG LEBIH DRPD YG PAKAI TUDUNG"
serius, aku sakit ati kalu ade word mcm ni...
lg2 keluar dr seorang perempuan!!
aku akui aku sndiri x smpurna mane dlm bertudung...
mmg masih byk kekurangan....
tapi plz do respect other's feeling la beb...
kalu dah tahu diri pun x smpurna, x yah la kritik org lain....
dalam ISLAM pun, ada cara mcmne nak smpaikan sesuatu nasihat...
mgkin dia ni lupa agknye pasal ni...

whatever it is, ini sume untuk peringatan wat diriku sendiri n sume..
maaf kalu ade yg terkecik hati or terase..
tapi ni yg dirase n patut d luah bersame...

ISLAM IS THE BEST..
punya cara tersendiri dalam nasihat-menasihati...

WALLAHUALAM.

lots of love::
mar_comey

May 8, 2011

SahaBat seLaManYa~

Sahabat..
datang dan pergi..
setiap apa yg dilalui di muka bumi ALLAH ini...
pasti akan ketemu sahabat yg baru...
seperti kami b'9...
bertemu di UPSI..
berkawan..
bermesra..
bergurau...
berbalah pendapat...
semuanya lengkap antara kami b'9...
nampak sempurna hingga kini..
walaupun..
kadang2 termoody, terkecil hati...
tapi..
itu semua kan lumrah alam...
dalam gembira, pasti ada dukanya...
begitu juga setiap pertemuan pasti ada perpisahan...
perpisahan mungkin akan berlaku antara kita b'9...
cuma...
ku harapkan perpisahan kita berlaku bukan atas sesuatu yg buruk..
biarlah perpisahan kita atas rahmat & hikmah NYA...
smoga perpisahan yg berlaku kelak akan ada pertemuannya semula..
insyaALLAH..
yg pasti...
aku mengharapkan kita semua menghargai hubungan yg terjalin kini...
kita abadikan kenangan & memori bersama-sama..
sayang kamu semua!!

SAHABAT..
DULU..KINI...&...SELAMANYA...


dis pic krdt to Saidah Nafisah Manshor @ c'da..


lots of love::
mar_comey

May 6, 2011

BasKeTbaLL StOrY~

I sat across the field,
As i looked at u,
U were bouncing ur ball,
Looking so strong n tall.

As everyone was cheering,
I was at one corner,
Like a mouse peeping,
The secret love of her life.

The ball rolled to me,
As it is knew it was me,
Urs I shud be,
U stealing my heart.

U asked for the ball,
As I walk towards u,
U touched my hands,
As i gave u the ball.

A small smile on ur face,
Made my heart stop for days,
Ur whisper was the music to my ear,
U have stolen my heart I fear.

As days n month pass by,
U knew how time was fly,
U realized the peeping mouse,
Needed u n ur trust.

U quit the game,
U stop the game,
U said u loved me,
Nothing else comes between us.

I give u ur ball,
I want u to have ur ball,
For me, u r my all,
For u, I am ur all.

Like the star has the moon,
Like the sun has the sky,
Like the ball has the court,
Like me n u...

LOVE U OLS!!
hope our friendship never end guys..
InsyaALLAH..amiin!!



lots of love::
mar_comey

~poem from MRSM's student (PERMATA edisi ke 26)~

May 4, 2011

CuTi BerMuLa~

assalamualaikum w.b.t

(x jwb, dosa...kalu jwb, syg~)

hye...hye...hye...
hurmmm...
cuti dah bermula...
dah msuk 4 ari d umah...
so far, ok la if x g mne2 ag kan...
tapi after a week??
uwaaaa...!!!

KEBOSANAN

itu yg akan terjadi if still xde watpe...
esok plan nk g daftar lesen keta...
hope jd n d permudahkan oleh NYA..
insyaALLAH...
doa2 kan ye..
huhu ikutkan hati malas nk amek lesen..
pk nnti husband je bwk g mne2..
ahahaha...
tapi when thought about future, no way!!
i need a car license...
yes, really need n wajib ada k..
life skrg bukan mcm dulu kan..
so girls, beware k..
bukan tak caye kan laki skrg tapi x slh berhati2 kan..
bljr kalu leh, smpai peringkat yg tertinggi..
at least ade kelayakan utk dpt kerja..
so if anything bad happened (i wish nothing happen), we have sumthing..
rite??
nway, i wish da best 4 all of us...


lots of love::
mar_comey

May 2, 2011

TBS JourNeY~

assalamualaikum w.b.t..

(x jwb, dosa...kalu jwb, syg~)

hye2....
ok kali ni mmg entry utk perjalanan balik ke negeri masing kecuali kak nana, bihah n c'da..
hahaha...sbb dorg sume ni ikut c'mox balik muar...
heheh...ok..
malam sblum kami balik, mcm sem2 lpas...
antar student pantai timur naik bus (dalam ujan)..
tapi hanya kak shu n c'sue..
sbb leha pun nk g balik umah kakaknye dulu d Ipoh...
lpas antar mereka, kami g makan...
huhuhu..

bertarikh kan 1 hb Mei 2011 (wow, dah masuk Mei la..hehehe)
pada hari ahad...
tempat SKS khar--->Pudu--->LRT--->TBS
hah...
3 tmpt pertama tu msti korg tahu kan katne...
yg last tu, TBS, tahu x??
ngeh3...
ni den nak koba kat ekau sume ni...
huhu..
disebabkan perjalanan kami sume menghala ke Selatan, so, kami harus ke TBS..
TBS tu ape???
TBS tu Terminal Bandar Selatan...
terminal yg baru dibuka pd 16hb April..
kalu ke utara, pantai timur kat Putra..
4 da moment, i think no need to know where is Putra kot..
huhu tak tahu la sem akan dtg..
kot2 berjalan ke sana pulak kan...
hehehe ok2..
smbung cte balik..
awal pagi..kul 830 dah g tmpt SKS khar...
sayu je pagi tu nk tgl kan KHAR...
hurmmm tabah2...
hah..lupe nk bgtahu...
tjod n rubi ikut skali..
so total sume ade 8 org..
eh jap lupe nk bgtahu ade kwn rubi sekali..
hehehe..
dalam kul 10 lbih, smpai la kami sume ni pudu...
wow...1st time masuk pudu pas setahun d tutup utk renovation..
serius beb!! mmg smart gler Pudu skrg kalu nk d bnding dulu...
pastu g LRT utk ke TBS..
hahahaha mmg gler r..
brjalan dgn beg2 yg berat terutama c'da..
sbb bwk balik novel2 nye..
hahaha hanya simpati n pertolongan kecil sje kami sume mampu beri...
alhamdulillah dlm 11.15 smpai d TBS...
rubi n kwn nye dah beli tiket..so dorg g dlu..
kmudian, aku, tjod n mox beli tiket..
hah lupe nk bgtau..
we r so impressed wif TBS..
mmg superb smart!!
mcm kat Airport wey...
hahahah....
terasa diriku begitu berbangga sebagai rakyat MALAYSIA..
dorg nye service pun sgt ok..
hope dpt maintain smpai bila2..
bukan utk permulaan ni je ye,...
pastu, tiket ke muar kul 1130...
aku n tjod kul 12...
d ctu la berakhirnye pertemuan kami...
 hope to c u guys soon..
muah..love u ols!!

lots of love:
mar_comey

LasT DaY 2nD YeaR~

assalamualaikum w.b.t..

(x jwb, dosa...kalu jwb, syg~)

hye ols..
like usual...
aku x mampu nk tulis blog ni ari2....
but once i start to blogging, i'll write all da things dat we had together..
can??
of course la can...
coz..ni entry saya...hahaha
just kidding guys...
so, utk entry kali ni....

Hari : Sabtu
Tarikh : 30hb April 2011
Bertempat : Bandar Proton, TM

yeah!!!!!!!!
mase ni last paper kami...
our feberet EDU subject ---> PENGURUSAN PEMBELAJARAN
(feberet erk???tettt~~~)
or known as 2P among UPSI students..
huhu....
alhamdulillah...bersyukur kami dpt menghabiskan paper last ni...
ni jgk last utk sem 4..
maka berakhirnye 2nd year kami...
cepat nye mse berlalu kan...
huhu....
pas abis mse menjawab selama 1 jam (ade gak yg stgh jam dah kuar),
sesi bergambar!!!
ni paling best kan...
lagi best bila disertai kak nilam suhana n shakilla...
huhu lagi bertambah meriah...
lg2 pemandangan di PC ni mmg cantik kan...
mmg best la!
tapi...kurang best jgk..
kak shu x join coz sakit nye menyerang....
dia just duk je...
sabar ye kak shu!
kami harap sakit kak shu x teruk...
insyaALLAH..

ni antara pic nye::





hahaha....mcm2 gaya kan???
ade pic lain tapi cukup la ni utk bukti yg kami mmg b'gmbr pas abis exam..
hehehe...
smoga ukhwah yg kami jalin ini akan bertambah kukuh dr hari ke hari...
insyaALLAH..
smoga berjumpa kalian smula pd sem hdapan ye..
missing so much!!

p/s: leh online sbb ade wifi jiran...kihkihkih thanx a lot to my jiran..:)

Lots of Love::
mar_comey



Apr 28, 2011

Ini SeRius!

assalamualaikum w.b.t

(x jwb, dosa...kalu jwb, syg~)

hah!!
ape yg serius ni??
ini dia..

SERIUS!! SAYA SYG KORANG SUME!!

uwaa......
mlm td bertarikhkan 27hb April 2011..
mase antara kul 9 lbih - 11 lbih...
bertempat d umah ku 3-1-9..(umah khar yg last..maybe)
kumpul kami b'9..
kumpul ape ag..
mari makan!!
tapi kali ni mewah byk n amat bermakna makanannya..

CHICKEN CHOP + F&N ijau + air kotak laici (special utk kak shu)

mssti korg nak tahu kan mne beli??
kedai idaman Fatin..
Pior @ pyor...x sure la wey eja mcmne..hahaha
beriya2 dia ajak kami g tapi malangnye, xleh nak g sume..
sbb call paktam (keta avanza), dia xde kat TM..
so, last2, cdgn, beli bungkus je...
atin n leha g beli naik motor..
hahahaha cian dorg...
byk kna agkat..
nasib baik x kna kjar ngan anjing ye...
hehehe snggup...
alhamdulillah sume kenyang n atin puas hati...
impian dia nk mkn termakbul..
hehehe..puas lain pun ye kot..
ahakz..tett!!

pas makan, ape ag..
sesi berborak..
masing2 dah lame terpenjara dlm umah masing2..
iyelah..konon2 belajar..
exam mode ag kan..
ngeeee...
kak nana n mox la kurang ckit bercakap sbb dorg ade exam pagi kamis ni..
hah kak shu pun mcm biase..byk dgr n gelak je..
hehehe....

hurmm..
pasni dah start cuti...
4 bulan x jumpa....
dats y i felt dis..
SERIUS! SYG KORANG!!
x sgup wey nk bayangkan lme x jumpa korang nnti..
xpe2,,,
saling2 la ingat-mengingati dalam doa ye...
smoga kita dpt jumpa ag sem dpan...
insyaALLAH amiin..

lots of love::
mar_comey

Apr 27, 2011

KeReTa AniS~

assalamualaikum w.b.t.

(x jwb, dosa...kalu jwb, syg~)

hah..
bg kita b'9, msti dah tahu kan ape nk cte bila tgk tajuk entry ni..
huhuhu....
bg blogger yg 'blog walking' d cni (jap...ade ke yg sudi???..huhu~), biar aku cte kan...
kita cte 1 demi 1 k...
biar kasi clean, clear n paham jln cerita nye...hehehe..
ok..cte nye begini...

22hb April 201
Jumaat
Proton City

mase ni, kami sume nak jawab paper major..
BIMBINGAN TINGKAHLAKU KANAK-KANAK
sblum paper, jumpa anis...ckp nk pinjam keta utk antar brg..
awal2 mcm x sure jgk nk pnjm sbb keta anis manual..
budak2 GGM ni lak amek lesen utk auto je..
hahaha...
but then, mox kata dia try...
pastu anis ckp dia nk balik..
(down kejap)
x lme kemudian, anis sndiri bg idea..
idea nye-->antar dia ke KTM sbb dia naik tren..then, bwk balik keta tu...huhu
fuhh...mmg suke sgt la kan...thanx a lot to ANIS SAKINAH..:)

23hb April 2011
Sabtu
KHAR-KTM

pagi kul 6.45, dpt msj dr mox..
anis bgtahu dia naik tren pagi...
kul 830...
pastu, mcm biase la...tdo dulu smpai kul 830..
hahahaha...phm2 je la..
gosok gg je pagi tu..
mne smpat nk mndi..
c'mox pulak turun ngan muka mmg serius baru bgun...
hahahaha....
pastu g la antar Anis ke KTM..
sblum kuar g jln bsar, c'mox test drive dlu dlm area parking KTM utk biase kan diri..
aku dlm keta tu, mengucap je..
hope sume nye ok2 je...hehehe
*maaf mox, bukan x cye tapi nebes..~

24hb April 2011
Sabtu
KHAR-Proton City-Petronas

ptg dlm kul 3 lbih kot...
c'mox bg msj...
ckp dia bosan..ajak g jln2 kat PC kul 530..
pastu, aku pun ajak bihah...
c'mox ajak c'da..c'da ajak fatin..
pastu kul 4 lbih, ujan turun...
bihah bg msj, jd ke x..
jwb la, x jd kot..
pastu c'mox lak msj...
aku ckp kalu ujan stop at 6, kita g la..
but then, ujan masih turun.....
c'mox ckp, g je la...
so, aku pun msj bihah..pastu dia ckp, malas dah nak pakai baju..erkk??dlm bilik x pakai bju ke?*confius jap..
hahahaha...c'da pun turun tanpa fatin...
dah masuk keta, baru t'pk ajak leha...
kna la tgu mak datin tu b'siap dlm mase 15 minit..
last2 gerak ke PC dah kul 630..
smpai pc, harap maklum je la dah kul bp...hahaha
jln seround je..pastu mox ckp dah x tahan nk g toilet..
hahahhaa...
ape ag, beredar la kami ke surau PC (masjid mybe)...
rezeki mox dpt solat berjemaah Maghrib...alhamdulillah..:)
yg kami b'3, fhm2 je la...huhu
pastu, g isi minyak...
pastu, g makan kat kedai mamak..
dorg b'3 makan roti tisu..
aku lak roti boom..
perghhh...sume nye manis2 wey....
hahahaha....pasni, x mahu dah mkn utk 1 jangka masa yg pnjg...heheh~




25hb April 2011
Isnin
KHAR-Klinik Nabila-Tmn U-Slim river

patutnye, 830 pagi kami g start antar brg ke umah sewa...tapi..
standard la kan....
cuma atin je yg punctual...
2nd punctual, aku..
hahaha..leha, mox n c'da last punctual..
hahaha.....
tgh2 tgu dorg b'3,aku n fatin duk kat cafe..
pastu kak shu msj ckp sakit perut..minta bwk g klinik..
tgu c'mox n c'da bwk turun brg..
then, g bilik kak shu...tgk mmg x larat sgt la..
pastu bwk kak shu g klinik nabilah...
aku tgu kak shu..
yg lain g setel brg...
k.shu suspek appendik..kna g check kat Hosp. Slim River..
huhu....bergerak la kami ke sne dlm kul 12 lbih kot...
n korg nak tahu, leha bg motor nye ke fatin untuk d bwk balik..
sbb doa cdg nk g library utk study tapi x jd sbb ikut g hosp..
hahahaha.....nebes je tgk muka c'da mase fatin bwk...
mne x nye, xde lesen! hahaha...
pastu, kami '4 g hosp..
lunch kami b'3 d cafe hosp sbb tgu kak shu kna check...
pastu g rehat kat surau smpai kak shu setel...
malam tu, c'mox wat pengakuan yg dia nye lesen dah mati!!
pergghhh...
mmg sentap mak nak mse tu...
syukur xde ape yg jd spnjg ari...
alhamdulillah..
mox, next time, jgn wat ag k....huhu

konklusinya:: keta Anis mmg bwk 1 hikmah utk kami sume...thanx a lot anis....^__^

P/S::penat lak taip byk2 ni...huhu

Lots of love::
mar_comey



SeKiaN LamE nyE~

assalamualaikum w.b.t..

(x jwb, dosa..kalu jwb, syg~)

hye..hye..hye..
biar byk ckit..
dah lame tak menghabiskan mase utk menulis d blog ni..
huh~ awal2 dulu beriya2 suh wat..
tapi korg cube tgk sape paling rajin??
aih~ malas den nak habaq..
korang leh phm sndiri kan..
hahahaha...
just kidding guys!!
xpe la...
xkesah la sape rajin..
jnji, jgn biarkan blog ni terkubur begitu saje..
mood::berharap!!!

ok, as leha a.k.a c'sue bgtahu dlm entry sblum ni...
kami sume dlm exam mode...
tu yg masing pun konon2 dlm study mode jgk la..
aip3...
jgn pk kami pemalas...
alhamdulillah kami b'9 ni sume RAJIN sgt..
lg2 mase last minit...tettt~~~
hahaa...ok2...
skrg dah masuk 27hb...
aku, c'da, bihah n atin baru pas jwb paper minor equal to our 3rd paper...
c'sue n leha lak bakal menjawab paper minor nye yg ke2 dats mean 4th paper mereka...
kak shu dah jwb 4 paper rse nye...
kak nana n mox lak ade assessment..
ok, ni entry utk exam je ye....
kita smbung ke entry yg lain...

lots of love::
mar_comey
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...