Feb 26, 2011

luahan hati dan perasaan...!!!!!!

Arini,
entah kenapa aku trasa cam nk try buka FB seseorang tu...
bla msk kn psword je, dia ckp slh..
rpa2 nya si dia dh tkr password dh...
mgkin dia dh x nk aku selongkar FB dia ag...
tp hati aku rse sakit sgt2...
rse cm nk block je FB dia tu...
rse benci yang teramat sangat...
n rse yg sgt2 meluat...
kau ingt aku heran sgt ke ngan kau tu...
stakt org mcm kau tu, berpuluh aku leh cari...!!



~fatin ahmad nordin~

Feb 24, 2011

MinGGu kE-7~

asslamualaikum...

wazzup!!
lame jgk kan tak menulis d blog ni..(even yg lain pun x tulis jgk kan..huhu)
xpela...
minggu mem'busy'kan diri dah bermula kan..
sume assignment dah nak kna antar...
yg itu, yg ini...
dengan masalah lain lagi..
tu yg x b'update blog ni...
ape2 pun kami b'9 masih berkesempatan utk berjumpa..
bergurau senda..
main tangkap2 gambar..
sebab ape??
sebab kami b'9 sume nye dlm klas major yg sme...
so mmg akan tetap jumpa even bz..
tu je la mase nye nk jumpa kan skrg...
nk harapkan kumpul ramai2 time lain mse ni, mmg payah la...
yg sorg tu ade hal ni, yang sorg ni ade hal tu...
masing2 ade personal life sendiri..
so, sume phm...
hah...
aktiviti kuar makan mlm beramai2 pun dah kurang kan skrg...
masing2 diet ke???
hahahha...i'm not included...
hehehe xpe la..
ade mase nnti kita lepak ramai2 ye..
rindu ngan korang...
best of luck to ol of us...

^___^

nota kaki:: minggu ke 7, kuiz puan roslinda, gudluck ye..

lot of love::
mar_comey

Feb 18, 2011

keTENSIONan berASSIGNMENTan bermula~

assalamulaikum...

allop guys...
skrg...kita dah abis minggu ke 6...
nk msuk mgu ke tujuh...
dat's mean separuh sem dah...
cepatkan mase berlalu....
hurmm...
since dis week (week 6), ade 3 assignment kena submit..
kelana, pengurusan n wartawan,,,
disebabkan kerajinan membuat keje last minit, ini la hasil nya...
emosi x menentu...
cepat trase....tersentap...tersentuh n dll....
tapi...
alhamdulillah...
ari ni dah lega..
whatever pun,
sorry if ade terkasar ngan korang..
hope u ols knew dat i didnt mean it...
u ols da best...
love u ols so strong....
muahx~ 

lots of love:
mar_comey

Feb 16, 2011

~~~ce cete ce cete~~~~

ari ni cti MAULIDUR RASUL.....
so mlm tdi kteorg rancang nk berarak....
k,syu kate...
      esok kte brarak dr umah keumah ahli2 GGM....
      k.syu mula dri umah dia dlu....pah 2 g umah k.nana, c'moq,    
      fatin, c'da, bhah, mar, c'leh n c'su....
tpi pg esoknye.....smua " HARAMMmmm" ....
nmkpnye smua berarak ats katil la ....hahhahahha
penangan stay up wat esemen ( ye ke????)...hahhhahhh..entahla...


selain rangcang nk berarak ....
kteorg jugak rangcang nk main masak2 ( mcm wktu kecik2 dlu 2....)......
smbil2 2 nk wat esemen buku cete.....
yg brarak x jdi tpi yg masak2 mmg jdi......saboh  la name pon  GGM..HAHHHA
c'leh ngan c'da kate nk g pekan pg ni,..
so kteorg pn krim la bhan2 basah kat diaorng....
dlm tngh ari smua g umah fatin......
tpi.....mcm biasa la..
bdk2 duk KUO xde....
so hnya kami br7 je la yg ada....
ari ni msak mi rebus@ mee sup.....
fatin yg masak......
kteorg mkn je la....hhahahahha
smbil2 duk mkn ...
kteorg pn tgok la cete " hntu kak.limah pulang ke rumah"....
k.nana ni spesis yg penakut ckit....
so dye tgok cete 2 smbil tutup mate ngan tngan sebelah (kteorg pn gelakkn k.nana)..penakut tpi nk tgok...
mase 2 mar xde...dye g jmpe abg dia ambek slendang....
mklumlah mar pn dh nk jadi USAHAWAN lening...hahhahahah....
lps2 dh siap mkn smua.....
mula la wat esemen......tpi bkn benar2 fokus pd esemen pn...
mcm2 lagak bdk2 ni ...
c'moq ngan c'da duk tgok video gape ntah...
smbil duk tgok video 2 c'moq pn mula la aksi2 nye yg mmg mengeletek perut...
k.nana ngan edit esemen pn dh mula tension n bengang.....hahhahha
tpi c'moq wat x tau je.....
akhirnye kul 8 mlm bru la kteorg smua blik ke rumah masing2....


rase2 nye kn ari ni mesti housemate fatin tension...
ye la kteorg asyik memekak je kat luar 2...hahhahha
nsib bdn la.....


okey lah...
smpai dicni je la coretan merapu ku pd kali ini....
tdo dlu la esok kne bngun awl....
bye2 smua...gud nite....
~adeq b~ 

Feb 14, 2011

cik ley nak kecek benta....

"hai..hai..hai......ak bengang lar ngan cik moq nie.....apsal cntik sgt slipar dia nie...aiyaaa........
hahahahaa"
itula kata-kata dari cik moq and cik ley..

tak pahe den ape dyowg kecek..haha
aku pagi x paham ape yang aku tulis

okey...
aku hanya nak cerita tentang aktiviti kami malam ni
malam ni masing-masing sibuk dengan assignment PN.Z
sibuk men'design' buku cerita
sibuk meng'edit' kerja pembentangan
pastu ditambah dengan cerita-cerita tambahan
sibuk cerita sal aten pergi cameron
haa, cerita kawan aten
hahahahahhaha

then mereka berkata
"sudah-sudah c'da, aku suruh post yang tadi kat atas tu je..asal ada tamabahan kat bawah tu???"
hahaha ayat-ayat c'moq dan c'ley

kesian kat c'su
men'design' buku cerita sorang-sorang
yang lain cerita pasal lain
c'su sorang je yang rajin
tetibe c'moq menyibok konon nak tolong
hahaha jangan marah c'moq

okey r...nak ambung wat keje ni
tata titi tutu
post by: c'da comel =)
10:25 malam
14/02/2011

buat sahabat-sahabatku

video

semoga persahabatan kite berkekalan 
insyaallah...
by: cheda



AkhiRnYa Kami BeRkUmPuL b'9~

13 FEBRUARI 2011
AHAD
malam terakhir kolej terbuka Ungku Omar

ok blogger sume...
kalu korang nak tahu...
lately ni kami sgt susah utk kumpul bersama...
fhm x mksudnye d cni..
bila sume nye ade tanpa ade pengecualian..
act petang tu pun ade mkn2..
tapi kan...
ade 5 orang je manusia yg ade...
saya, kak nana, c'mox, c'da n bihah...
org yg rancang nye fatin pun xde..
pelik kan..tapi ini kenyataan...
nak wat mcmne..
masing2 ade personal life masing2 kan termasuk diri ni..
mne tahu mybe saya lak akan ade excuse ble yg lain ade...
so jgn salahkan sape2 termasuk kucing yg slalu tdo dpan tv tu..
hahaha ade kaitan??
ade aku kesah??
hehehe...
ok, dah mngarut...
kembali pada cte bila dah dpt kumpul...
mula2 kami kumpul kat khar..mase tu fatin xde..
pastu kami g kdai runcit sblah seven E sbb harga murah dr kdai dpan khar ni...
sblum tu, kami g kdai jagung yg slalu kami lepak..
tapi...
yang wat sayu ati bila kak shu ckp ade org lain bgtahu dia yang makcik jual jagung tu meninggal..
seriusly, kami terkedu...
sgt2 x sangka..
alfatihah wat arwah yg sgt2 peramah...
smoga arwah d tmptkn d tmpt org beriman...
insyaALLAH ...amiin...

pastu, g kdai beli barang..
then, g kuo (fatin tgh tgu kat bus stop)..
meramaikan org lagi d tmpt yg dah sesak tu...
perghh,...dah la panas semacam je mlm tu...
sabar je la....
then jalan2 je la...
nubhan ade taw tapi kami sume mcm x berminat nk tgk dia....
kami lebih berminat untuk bersesak ngan orang ramai..
hahahaha..
ape2 pun best la bila sume ade even x lame kan..
hope pasni kita akn wat trip keluar ye...
hope jd la...
bosan lak bila lme2 terkurang d sangkar emas khar ni...
hehehe...
ni pic kami sume mase fire drill... :)


lots of love:
mar_comey

nota kaki: rase nye ije yg rajin update dis blog..terase segan lak..hurmm....


Feb 13, 2011

iRfAn KhAiRi~

assalamualaikum...

gud morning u ols...
time ni korg dah bgun x dr lena korang?
ngeeeee....i stay up mlm ni...
sbb duk siapkan asssignment management tentng nama d atas ni...
korang kenal x??
kalu x knal, meh cni nk cte...

Irfan Khairi ni jutawan internet...
power tuh dapat untung bersih sejuta dalam usia 25 tahun...
bila dah wat pasal individu berjaya ni, rase nk jadi mcm dia pun ade..
jeles tu....usia muda dah dpt sejuta....
dia mmg pandai gunakan minat n bakat yg dia ada...
saya sangat2 berbangga menjadi rakyat Malaysia kerana ada insan spt Irfan Khairi di Malaysia tercinta ini..
dia punya talent yg sgt bernilai....
sgt kagum bila baca pasalnye...
ini dia orangnye beserta blognye kot...:)



huhu...smpai cni je la berkongsi cte...
kita jumpa d entry yg lain k....
pasni nk tdo..qada' balik x tdo 1 mlm...
ahahaha kul bp la krg bgun...
rahsia~

senyum~ tak perlu kata apa2...
( i like dis song )

lots of love:
mar_comey

BeRjALan, MemBeLi N mEm'bLah' Kan diRi~

assalamualaikum..

wazzup guys!
mlm td g jln2 kat kuo....
igt kan nk cuci mata je..
tapi...
selepas d hasut pihak ke3 iaitu c'mox, tergoda jgk diri ni....
beli la sehelai baju warna biru..
baju lagi!!!
yg sem 2 beli kat times square dulu tu pun x pakai ag...
tag harga pun tak tanggal ag taw!!
bukan sehelai tu je..ade ag 3, 4 helai yg lain...
perghhh...
keje kumpul baju je la...
pakai nye, tak tahu...
hahahaha...
nnti2 pakai jgk kan...

sebenarnye kan, i tergoda ngan baju lain....
tapi....cik fatin halang...
sbb dia kata i nk taubat dr pakai bju yg x bape longgar...
so, keinginan tu x jadi..
beli baju lain...
longgar mmg longgar..ckit je kot...tapi lengan pendek la...
kna pakai inner nnti...
huhu~ lebih kurang sme je kan...

mlm ni ingat nk stay wat keje....
hope dapat setel kan 1/3 dr keje yg kena submit nnti..
insyaALLAH...amiin..

nota kaki:: pagi2 buta nk wat keje d ggu ngan num yg x dikenali...misscall aku then suh misscall ag...pastu aku tnye sape ni..leh lak dia tanye aku balik...ngek nye org!

lots of love:
mar_comey

Feb 12, 2011

KeNaPaKaH CiK SuE bEGiNi???~

berita tergempak!!!
cik leh bgtau cik sue dah delete FB...
MENGAPAKAH??
KENAPAKAH??
frustrated ke smpai jd mcm tu???
hahaha...
ape sbb nye masih blum d ketahui..
tnye housemate nye pun x tahu....
ade ke paut housemate nye kata "kami x sbilik, kami x sekatil"...
hampeh tul kan...
rase nk luku je housematenye tu...
wakakaka....
nasib baik x jumpa...
kalu x, kna dah...
hahahaha...
kita tgu sbb ape ck sue wat kontroversi begini....
perghhhh...
ayat tak tahan...

nota kaki::assignment makin berlambak!! Minggu ke 6 ni ade 2,3 kna submit tapi....aduyai......hurmmmm....xde mood la nk wat....hope idea n mood nk wat keje dtg secepat mgkin..x tahan dah nk tanggung rse sesak skrg ni...insyaALLAH gudluck utk kita sume......:)

lots of love:
mar_comey

malaz btul la .......

bila bosan2 duk wat esemen d pgi hari...
tngan pn  rase gatal nk tlis kat blogg....


emmmmmm.....
mls nye nk wat esemen....
dh la mngu ni kne hntr 3 esemen skali....
tpi 1 pn x siap ag.....
huhuhu....
klau esemen dh siap kn best....
ble dpt tau je tdi klas esok cancel bleh trus lari balik kl....
dh wndu giler ngan insyirah ngan atirah ni...
tpi nk wat mcm mane..
padam muka...
2 la suka sngat buat keje last minit.....
hahhahahhah....


1 lagii....
ble tau klas wartawan cancel smgat brkobar2 nk g jdi sukarelawan...
tpi.....sedih
g blek jmk ye kate tmpat dh penuh....
so frust la jugak.....
pah 2 k.syu pn kate "  lening benda kita nk wat asyik x dpt buat je".....
sbar la k.syu yeee...
mybe ad hikmah disebaliknya ( pujuk diri sndiri)....hihihi



so kesimpulan nye duduk je la kat  KHAR buat esemen je smua GGM yg kusyg.....


yang kebosanan
~~bhah comel~~

Feb 8, 2011

AdE 7 Je..KuRanG 2~

POST MORTEM.

hahaha....
mlm td acara mkn diadakan tanpa 2 org ahli....
budak2 kuo...
sorg ckp mls nk turun, sorg ag malas nk tukar baju..
nmpk x ape yg same??
MALAS..
hehehe xpe la....
maafkan je la...
ape2 pun dorg yg rugi x dpt bersame kami yg lain...
hehehehe...
ade kek kak nana, ade kopok yg d bawa oleh sy sndiri, ciku kak shu...
best2...
susah nk dpt ciku skrg...
sedap!!
sejuk!!
superb!!

pas aktiviti mkn2, ade discussion taw...
baik x kami???
baik sgt2...plus rajin...
hahahhaah...
discussion yg byk d selangi ngan cte2 tambahan..
standard la tu kan...
nk bncg pasal kna buat buku cerita....
mcm2 kuar...
lg2 dr idea mox...
hahahaha....
kalu la puan zainiah tahu ape kami ckp, mgamuk kot...
nk bg kanak2 cte sedih...
hahahaha......

dalam mase nk kul 12 mlm tu...
cik bihah nk sbut byk kali ajak balik...
coz aras nye xde lampu...
hehehe.....
dlm kul 12.20 bergegas gerak ke blok 3...
hehehe....sunyi je kat bwh...
wat slumber sudah...
hahhaha...

lots of love:
mar_comey

Feb 7, 2011

KemBaLi~

assalamualaikum..

kembali smula setelah seminggu cuti...
satu2 nye klas ari isnin cancel..
kalu tahu la, mmg balik lmbt la...
aish....
redha je la....

nk kongsi...
mmg tradisi ea kalu baru abis cuti, dah sebut pasal cuti ag??
hahahaha....
baru je smpai, dah cte nk balik ag bile...
hehehe maaf ye kalu ade trase..
cume nk berkongsi untuk mase dpan kelak...
hehehe smile2...

arini yg x jumpa ag c'leh n c'sue..
yg lain sume dah jumpa..
dis nyte, nak kumpul n of course le MAKAN2...
hahahaha GENG2 MAKAN @ GGM kan....
so far, ade kek n kopok...
huhu bak kata kak nana, org melaka bwk kopok dr ganu..
hehe sbb baru g sne kan..
tu yg org melaka ni bwk....
pape pun, smoga kerinduan kita sume ilang mlm ni..
ahakz...haruslah!

lots of love:
mar_comey
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...